PKK’nın ‘terör ittifakı’ tehdidi ve yeni gelişmeler

Türkiye, yıllar içinde uluslararası taleplere göre yeni kollar oluşturarak ‘ahtapotlaşmış’ bir terör örgütüyle karşı karşıya. Ve bu ahtapot ‘protez kollarla’ daha da canavarlaşmakla...

Türkiye, yıllar içinde uluslararası taleplere göre yeni kollar oluşturarak ‘ahtapotlaşmış’ bir terör örgütüyle karşı karşıya.

Ve bu ahtapot ‘protez kollarla’ daha da canavarlaşmakla tehdit ediyor!

PKK önce İran ve Suriye’yi de içine alan bir yapılanmaya gitti, KCK’yı kurdu. Sözüm ona Türkiye, İran ve Suriye’de ‘halkın oluşturacağı demokratik örgütler’ için bir üst yapıydı bu. Ancak bütün ‘alt örgütleri’ PKK kurdu. Hem siyasi, hem silahlı örgütleri.

O yüzden KCK, PKK, PYD, YPG, PJAK aynı şey.

Örgüt yeni bir alt örgüte ihtiyaç duyduğunda organizasyon yapıyor, adını koyuyor ve başına birkaç militan atıyor.

Ancak önceden ‘militan kaynağı’ yetiştiriyor.

Cizre, Silopi, Sur ve diğer yerlerde sokakları işgal ederek bombalı hendekler kazan, evlerin duvarlarını delip birbirine bağlayarak kale gibi kullanan, halkı göçe zorlayan YDG-H da böyle oluşturuldu.

Bu konunun en çok ‘bu bombalar yığılırken devlet neredeydi’ boyutu tartışılıyor.

Ancak asıl önemli olan, PKK’nın yıllar içinde en küçüğü 7 yaşında olan çocukları Kandil’e veya bazen ‘en yakın dağa’ götürüp ‘milis’ olarak yetiştirme süreciydi.

Bu ‘geçmiş’ olmakla birlikte, yöntemi ‘gelecekte olabilecekleri’ bugünden gösteren bir süreç.

***

‘Olabilecekler’e geçmeden, bu süreci hatırlayalım:

Sadece 2014’ün ilk 6 ayında 12-17 yaş arası toplam 929 çocuk için yakınları tarafından ve doğrudan “Çocuğumuzu PKK kaçırdı” başvurusu yapıldı. Önceki iki yılda bu rakamın 2 binin üzerinde olduğu polis kayıtlarında var. PKK adı verilmediği için sadece ‘kayıp’ veya ‘kaçırılmış’ bilinen binlerce çocuğun çoğunu da onlara katmak gerekiyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, 22 Temmuz 2015'te YPG’ye “18 yaş altı kız ve erkek çocukları çatışmalarda kullanmama ve çocuk militanları bırakma sözünde durmadı” şeklinde rapor yayınladı.

‘Çocuk Asker Kullanımını Durdurun Koalisyonu’nun raporunda ise PKK’da 10 bine yakın aktif çocuk terörist bulunduğu bilgisi var.

PKK/PYD bu raporlara ne yanıt verdi biliyor musunuz?

“Bu çocuklara silahlı eğitim vermiyoruz, coğrafya, matematik öğretiyoruz!”

Bu kelimelerle tarama yapın, raporları da açıklamaları da internetten bulabilirsiniz.

Türkiye’nin şehirlerini mayın tarlasına çeviren, insanları göçe zorlayan ve kendilerini ölüme atarken asker/polis şehit eden milisler bunlardan çıktı…

PKK’nın Kandil, Kobani ve Kamışlı’dan birkaç yüz ‘rütbeli militan’ göndermesi yeterli oldu. ‘Bodrumdaki yaralılar’ haberlerinden bu ‘rütbelilere’ ulaşıldığını anlıyoruz. Onlar en gerideki güvenli binalardan mahallenin gençlerini ölüme, öldürmeye sürükleyenlerdir.

‘Devrimci halk savaşı’ terörünün bu boyutunu olaylar bittiğinde daha net göreceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar