Oy beklediğiniz seçmene böyle mi gidersiniz?

İyi Parti (İP) Genel Başkanı Meral Akşener, salı günü partisinin TBMM grubunda, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısına değinirken, Başbakan Binyamin Netanyahu için 'Bir anlamda Erdoğan'ın...

İyi Parti (İP) Genel Başkanı Meral Akşener, salı günü partisinin TBMM grubunda, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısına değinirken, Başbakan Binyamin Netanyahu için 'Bir anlamda Erdoğan'ın İsrail versiyonu' ifadesini araya sıkıştırdı.

Sonra da, Ankara'nın İsrail'i caydıracak, Filistinlilerin hayatını iyileştirecek somut tek bir adım atmadığını iddia etti.

Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere aşırı güçle müdahale etmeye başladığı andan itibaren, bunun Gazze tarafından bir misillemeye dönüşmemesi ve İsrail'in de bunu bahane ederek sivillere ordu gücüyle saldırmaması için en az 20 ülkenin lideriyle görüştü.

Erdoğan, 2018 tarihli BM kararına dayanarak Filistinlilerin korunması için bir 'uluslararası güç' oluşturması teklifini dünyaya duyurdu.

O karar da, yine Erdoğan'ın girişimiyle Türkiye'nin Yemen'le birlikte verdiği teklif ve yürüttüğü diplomasi sonucu BM'de kabul edilmişti.

Dış

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 330 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.275 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar