NATO da Rusya da genişlemenin sınırında

Akşam Gazetesi Yazarı Mustafa Kartoğlu’nun bugünkü (09.02.2022)’’ NATO da Rusya da genişlemenin sınırında ‘’ başlıklı yazısı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son 15 yıldır Batı'nın politika geliştiremediği, ABD-AB çatışmasının yaşandığı, AB'nin 'birlik' olarak hareket edemediği, liderlik sergileyemediği alanlarda genişledi, güç kazandı.

Bu güçle ABD ve AB'yi defalarca test etti.

ABD, İngiltere ve AB ülkelerinde gazete manşetlerine kadar yansıyan 'göstere göstere' casusluk operasyonları yürüttü.

Soğuk Savaş'tan bu yana ABD ve Avrupa ülkelerinden sınır dışı edilen Rus 'diplomat' sayısı hiç bu kadar yüksek olmamıştı.

İngiltere'nin Berlin Büyükelçiliği'ndeki diplomatı bile Rus casusu çıktı.

Suriye'de ABD ve AB'nin, hatta ABD içinde Beyaz Saray, Dışişleri ve Savunma (Pentagon) Bakanlıkları ile Ortadoğu'da konuşlu Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) ayrı telden çalmalarından yararlanarak bu ülkedeki gücünü pekiştirirken, Baltık'tan kaldırdığı savaş uçaklarını, NATO ülkelerinin çevresinden dolaştırarak Akdeniz üzerinden Lazkiye'ye indirerek

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 328 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.272 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 278 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 502 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar