Muhafazakar değil, 150'lik zihniyeti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, başörtüsünden hareketle muhafazakarları 'Milli Mücadele karşıtı' ilan etmişti ya. Salı günkü 'Kuşoğlu'nun tarih bilinci felaket'...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, başörtüsünden hareketle muhafazakarları 'Milli Mücadele karşıtı' ilan etmişti ya.

Salı günkü "Kuşoğlu'nun tarih bilinci felaket" başlıklı yazımda aynen alıntıladığım, şu sözleri söylemişti:"Başörtüsü problemini de çok basit görmemek lazım. Osmanlı'nın son döneminde, Anadolu'yu kurtarmak için bir kurtuluş mücadelesi yaşadık ama kendisini muhafazakar olarak gören bir zihniyet katılmadı. Padişahın yanında yer aldı. Dolayısıyla İngilizlerin yanında pasif bir mücadeleden yana yer aldı. Halbuki Atatürk tam tersine aktif bir mücadele ortaya koydu. Yunanlıları, Antalya, Maraş gibi yerleri işgal eden Fransızları, İtalyanları, İstanbul'u işgal eden İngilizleri kovarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Kurtuluş mücadelesi verdi, kuruluş mücadelesi verdi. Ne kurtuluş ne kuruluş mücadelesine, bu muhafazakar zihniyet katılmadı. Kendisini dindar olarak gören zihniyet katılmadı. Hep eleştirdi. Eleştiriden öte 'yıkılsın bu devlet' dedi,'Yunan kazansın' dedi. Bu zihniyet 20 yıldan beri iktidar."

Yazımda;

"Bu kafayla düşünürseniz, Anadolu'da cepheye kağnılarla mermi taşıyan çarşaflı nineler, analar, gelinler 'muhafazakar' sınıfına girmiyor!

Maraş'a 'kahraman', Antep'e 'gazi' unvanını kazandıranlar ise zaten savaştıkları Fransızlar gibi laiktiler!

Milli Marş'ı damarlarındaki kanıyla, yüreğindeki inançla ve vatan sevgisiyle yazan Mehmet Akif'in de muhafazakarlıkla ilgisi yoktu!" demiştim.

Okurlar epeyce ekleme yaptı bu listeye.

Biri yeterince çarpıcı: "Mustafa Kemal de cami minberlerinden muhafazakarlara hitap etmemişti zaten!"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 330 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.275 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar