‘Manyağa bak!’

‘Kartoğlu böyle konuşmazdı’ diyeceksiniz; Haklısınız. Böyle konuşmam, yazmam da… Başlık bana ait değil. Arkasında kan gölü bırakmış bir teröristin öldürülmesi...

‘Kartoğlu böyle konuşmazdı’ diyeceksiniz;
Haklısınız.

Böyle konuşmam, yazmam da…

Başlık bana ait değil.

Arkasında kan gölü bırakmış bir teröristin öldürülmesi üzerine ‘sağ yakalanmalı ve yargılanmalıydı’ diyerek devleti suçlayan birine karşı atılmış bir manşet bu.

Star’ın manşeti de değil…

Bugüne ait de değil…

1 Kasım 1998’e ait.

Devamı var;

“Yerli olmayan, Batı kompleksiyle Türkiye karşıtı tavır alanlara” yönelik, ‘Entelektüel haymatloslar’ tanımlaması.

İki başlık da dönemin Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e ait.

***

Başlıkların hikayesini ve bugün bunu neden hatırlattığımı anlatayım:

1998’de THY uçağını kaçıran PKK’lı terörist yapılan operasyonda ölü ele geçirilmiş, dönemin İnsan Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Baydemir, “İnsan hakları gereği sağ yakalanmalıydı” diye açıklama yapmış, Hürriyet de ‘Manyağa bak’ manşetini atmıştı. Haber, “Baydemir'in, teslim olmadığı için güvenlik güçlerince öldürülen PKK'lı korsana verdiği destek infial yarattı” diye bitiyordu.

(http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1998/11/01/hurriyet.asp http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1998/11/01/75272.asp)

Aynı gün başyazar Oktay Ekşi, ‘Bunlar neyin avukatı’ başlıklı köşesinde şunları yazdı: “Bunlar kendilerini devlet düşmanlığına şartlandırmışlar. Devletin meşru güçleri bir operasyonu hukuka uygun şekilde yapsa da fark etmez. Örneğin bu olayda o alçak teröristi tek kurşunla öldürmedikçe öteki 40 masum insanın kurtulmasına imkân bulunmadığını bu kafalara anlatamazsınız. Üç yıl önce ikisi kadın üç öğretmen arkadaşını öldüren, bir öğretmen ile bir polis memurunu ağır yaralayan bu şeririn canı bu kafadakiler için makbuldür ama o masum insanlarınkinin beş paralık değeri yoktur.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar