Manhattan siluetinde Türk imzası

New York'taki Türk Evi, Türkiye'nin bölgesel ve küresel yerini göstermesi açısından son derece önemli bir simgesel bina. Bu ifade, açılışta konuştuğum Dışişleri Bakanı Mevlüt...

New York'taki Türk Evi, Türkiye'nin bölgesel ve küresel yerini göstermesi açısından son derece önemli bir simgesel bina.

Bu ifade, açılışta konuştuğum Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ait.

Temeli atıldıktan sonra 4 yıl gibi kısa bir zamanda tamamlanması büyük bir başarı. Birleşmiş Milletler'in tam karşısında, New York eyaletinin merkezi Manhattan siluetinde yer bulan ikonik binalardan biri.

Türk Evi'nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için de bir kat ayrıldı. KKTC yetkilileri de BM nezdindeki bütün temaslarını buradan yürütebilecekler. Açılışta görüştüğüm KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bunun kendileri için büyük bir imkan ve motivasyon olduğuna işaret etti.

Sadece KKTC değil, çok sayıda toplantı ve konferans salonları ile başta Türk ve akraba topluluklarının bulunduğu ülkeler olmak üzere, BM'de temsil edilen 168 ülkeye de açık olacak Türk Evi.

Görüştüğüm Dışişleri yetkilileri, çeşitli organizasyonlar için otel otel gezerek salon kiral

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar