Geçmişini okuyamayan geleceğini nasıl dokuyacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu’nda...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu’nda yaptığı konuşma ‘tarihi’ nitelikteydi. 

Çocuklarımıza, kimliklerini oluşturma bilincine sahip olmaya başladıkları yaşlarda, bu konuşma metnini okutmak gerek. 

Kendi adıma bunu yapacağım. 

Gerekçelerimi, konuşmadan aldığım cümlelerle açıklayayım: 

“Devlet arşivleri, milletin hafızasıdır. Hafızası olmayan milletler nereden geldiklerini, bugün nerede durduklarını ve nereye gideceklerini bilemezler.” 

“Biz 2 bin 200 yılı aşkın devlet geleneğine, coğrafyamızda da bin yıllık geçmişe sahibiz. Osmanlı, dünyada en iyi kayıt tutan ve koruyan devletlerin başında gelir.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 330 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.275 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 282 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar