Baltık ısınmaya başladı

Hatırlayacaksınız; ABD ve Rusya'nın Ukrayna üzerinden hesaplaşmasına karşı 'Karadeniz'i bulandırmayın; çok istiyorsanız Baltık'ta hesaplaşın' diye yazmıştım.Ardından İsveç ve...

Hatırlayacaksınız; ABD ve Rusya'nın Ukrayna üzerinden hesaplaşmasına karşı 'Karadeniz'i bulandırmayın; çok istiyorsanız Baltık'ta hesaplaşın' diye yazmıştım.

Ardından İsveç ve Finlandiya NATO üyeliğine başvurunca, 'Baltık'ta bir NATO-Rusya cephesi oluşur mu' tartışmaları başladı.

Türkiye'nin terörle mücadele şartları bu iki ülkeye (ve aslında halihazırda NATO üyesi ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelere de) ağır geldi; o konu biraz daha zaman alacak gibi görünüyor.

Ama şimdi yeni bir gelişme var:

AB üyesi Litvanya, AB'nin Rusya'ya koyduğu yaptırımlar çerçevesinde, Rusya'nın kara sınırı olmayan Baltık'taki kenti Kaliningrad'a Litvanya topraklarından özel geçiş hattını (tren yolu ve doğalgaz boru hattı) kapatma kararı aldı.

Rusya, Litvanya'ya protesto notası gönderdi, AB'nin Moskova Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar