Almanya’ya yardım dileyen gözlerle bakmayan Türkler!

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, bugün Ankara’da olacak. Ziyaret, Alman Bakan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yönelik tepki gören açıklaması ve...

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, bugün Ankara’da olacak. Ziyaret, Alman Bakan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yönelik tepki gören açıklaması ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun telefon görüşmesini reddetmesinin hemen ardından yapılması nedeniyle kritik. 

Steinmeier, Erdoğan’ın “Teröre çanak tutuyorsunuz” sözünü ‘anlamadığını’ söylemişti.

Oysa Erdoğan anlaşılmaması ancak kasıtla mümkün olabilecek kadar açık konuşmuştu: “Türkiye Almanya’da bulundukları bilinen FETÖ üyesi savcıların iadesini talep etmiştir. Almanya adalet bakanı ‘kesinlikle iade edilmeyeceğini’ söylemiştir. Bakan’a göre adli, yardımlaşma sadece ağır suçları kapsıyor siyasi gerekçeler bunu dışında kalıyormuş. Merkel’e ‘Bu örgütün mensuplarını korumanızı anlamakta zorlanıyorum’ dedim. Biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz teröre çanak tutuyorsunuz.”

Erdoğan bunları, Berlin’den söylenen ‘sözlere’ güvenerek söyledi.

-Tıpkı Steinmeier’in aynı açıklamasında söylediği sözler gibi: “15 Temmuz darbe girişimi Türk demokrasisinin kalbine yönelik bir saldırıydı. O gece anayasayı ve demokratik kuruluşları korumak için büyük cesaret gösteren insanlara hayranlık duyuyoruz. Darbe girişimini kınıyoruz. Yaşananların siyasi ve hukuki açıdan araştırılması lazım.”

Yani, sizden istenen de ‘siyasi ve hukuki açıdan araştırabilmek için’ bu demokrasi katillerinin iadesi; ‘siyasi muhaliflerin’ değil!..

Anlaşılmayacak bir şey var mı?

- Steinmeier ayrıca “PKK dahil terörizmin her çeşidini kınıyor ve hukuk devletinin tüm imkanlarıyla buna karşı mücadele ediyoruz” da dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 284 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar