AK Parti’nin sorun çözme yeteneği

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu “22 Mayıs 2016 Pazar günü olağanüstü kongremizi yapacağımızı ilan ediyorum. Görevi hakkıyla yaptım. Kongrede aday olmayı...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu “22 Mayıs 2016 Pazar günü olağanüstü kongremizi yapacağımızı ilan ediyorum. Görevi hakkıyla yaptım. Kongrede aday olmayı düşünmüyorum” ifadesiyle beklenen açıklamayı yaptı.

Konuşmasının bir bölümü ‘aslında ne oldu’ sorusuna, bir bölümü de ‘bundan sonra ne olacak’ sorusuna cevap niteliğindeydi.

Bu kararı neden verdiğine dair açıklamaları net, gazetede okudunuz. Bu konuda bu sözlerden daha fazlasını bundan sonra söylemesini beklemiyorum.

“Milletin tanıklığı”ndan söz etmesi bunu gösteriyor.

Şairin söylediği gibi ‘her şey biz yaşarken oldu’...

O yüzden, daha çok geleceğe yönelik mesajları belirleyici olacak.

Davutoğlu neler söyledi, altını çizelim:

“Grup konuşmasında, ‘Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine, bu ak yürekli kadroların üzülmesine izin vermem’ diyerek kendimi bağladım. Bu bağlılık çerçevesinde de bundan sonra adımlarımı atacağım.”

“Cumhurbaşkanımız ile insani ve kardeşlik hukukumuzu gözeteceğim, asla spekülasyon yapılmasına müsaade etmem. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur. Kimse yeni fitne kapıları açmaya çalışmasın. Cumhurbaşkanı ile vefa ilişkimi sürdüreceğim.”

Bu ifadeler, Erdoğan’ın liderliğinde neredeyse 15 yıldır oluşturulan bir ‘siyasi kültür’ün özeti.

Bu ‘iç sorunları çözme yeteneği’nin de en önemli parçası.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 284 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar