ABD'nin son Şam Büyükelçisi'ni dinleyin

ABD'nin Demokrat Başkanı Obama yönetiminde Mart 2010'da atadığı ve 2014'te istifa eden eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, Washington'da düşünce kuruluşu Türk Miras Vakfı'nın panelinde Suriye'deki durumu ve...

ABD'nin Demokrat Başkanı Obama yönetiminde Mart 2010'da atadığı ve 2014'te istifa eden eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, Washington'da düşünce kuruluşu Türk Miras Vakfı'nın panelinde Suriye'deki durumu ve Suriye'deki gelişmeler yüzünden gerilen ABD-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi.

Konuşmayı Amerika'nın Sesi sitesinde okudum.

Önce yorumumu yapayım;

Ford'un anlattıkları, ABD'nin kendi içinde de 'veri toplama, etraflıca düşünme, orta-uzun vadeli olasılıkları değerlendirme ve planlama' konusunda varsayılan yeteneklerini ortaya koyamadığını gösteriyor.

Zira Esad yönetimi ve muhalifleri konusunda gerekli istihbaratı toplayamadı, karşı politika ve strateji belirleyemedi, ülkedeki Rusya ve İran ağırlığını, iki ülkenin atabileceği adımları öngöremedi, müttefik Avrupa ülkeleri ile özellikle sınırdaki Türkiye ile birlikte çalışmanın sağlayacağı avantajları değerlendirmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 328 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.272 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 278 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 502 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar