ABD istiyor diye politika değişmez

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, YPG’yi Suriye’deki durumu istismar ederek alan kazanmaktan vazgeçirmek için ‘çaba sarf ettiklerini’ söylerken, buna karşılık Türkiye’nin ‘top...

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, YPG’yi Suriye’deki durumu istismar ederek alan kazanmaktan vazgeçirmek için ‘çaba sarf ettiklerini’ söylerken, buna karşılık Türkiye’nin ‘top atışlarını durdurması’ çağrısı yaptı ve Türkiye ile PYD/YPG’yi ‘aynı kefeye’ koydu.

Ayrıca, “Halep’e yardım yollarının açık kalması için birlikte çalışalım” diye ekledi.

Oysa PYD, ‘yürü’ demekle yürümüştü, ‘dur’ demekle durdurulabilirdi.

‘Çaba sarf etmek’ örgüte büyük güç atfetmek ve ‘ipe un sermek’ demek.

Buna karşılık Türkiye’ye ‘ateşi kes’ demek “YPG’yi rahat bırak” anlamına gelir.

Ayrıca bölgenin YPG’ye geçmesi isteniyorsa, “Halep’e yardım yolunun açık kalması için Türkiye ile birlikte çalışmak” ifadesi saçmalık olur!

Zira Türkiye zaten Halep yolunu kapatmak isteyen Rusya-Esad-PYD/YPG oyununu bozmaya çalışıyor.

Bu üçlünün derdi DAEŞ’in yolunu kesmekse, pekala Halep’in doğusu ve güneyinden başkentleri Rakka’ya yürüyerek bunu yapabilirler. (Esad rejimi Rakka’ya sadece ‘ticaret için’ yürüyor.)

***

Türkiye bu açıklamalara ‘protesto’ ile karşılık verdi.

Ne yapılacağını da Başbakan Davutoğlu açıkladı: “YPG unsurlarının Azez’den uzak duracak. Yaklaşırlarsa kullanmayı umdukları Menag Havaalanı (aslında sadece bir pist) kullanılmaz hale getirilecek.”

Yani ABD istiyor diye politika değişmeyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar