15 Temmuz kuru iddia kaldırmaz

Trabzon'dan Rize'ye giderken sahil yolu boyunca üst geçitlerin fazlalığı dikkat çekiyor. Karadeniz sahil yolu insanlarla, şehirle denizin bağlantısına epeyce koparmış. O yüzden üst geçitlerle sahile bağlantı...

Trabzon'dan Rize'ye giderken sahil yolu boyunca üst geçitlerin fazlalığı dikkat çekiyor. Karadeniz sahil yolu insanlarla, şehirle denizin bağlantısına epeyce koparmış. O yüzden üst geçitlerle sahile bağlantı kuruluyor.

Asıl dikkat çekici olan üst geçitlerdeki isimler. Her birine bir şehidin ismi verilmiş, Trabzon'dan Rize'ye kadar, belki daha sonrasında da.

Belki de bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki mitinginde terör şehitlerine, 15 Temmuz şehitlerine özellikle vurgu yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'a ilişkin "kontrollü darbe" demesine de sert tepki gösterdi.

Erdoğan "Ellerinde belge varmış, açıkla" çağrısı yaptı ama bu çağrının cevap bulacağından şüpheliyim, hatta bulmayacağını da şimdiden söyleyebilirim. Bunun nedeni aslında Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadelerde saklı.

Kılıçdaroğlu, "iktidarda 120 ile 180 arasında ByLock kullanan FETÖ'cü olduğunu" öne sürdü. 

Bu iddiasına da gerekçe göstermedi, gerekçe niyetine "Ben söyleyene kadar Adil Öksüz adı onların ağzından çıktı mı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, Adil Öksüz'le ilgili söylediklerinin doğru kabul edilmesiyle bir önceki iddiasının da doğru kabul edileceğini zannediyor. Ancak Öksüz iddiası doğru değil. 

Zira Adil Öksüz'ün adını ilk kez Kılıçdaroğlu anmadı. Aksine Öksüz'ün hakim tarafından serbest bırakıldığı kısa sürede medyaya yansımıştı. 

Kılıçdaroğlu ByLock'çu AK Parti milletvekilleri iddiasına başka ve sağlam gerekçeler bulmak zorunda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar