Türkiye'yi istikrarsızlaştırma koalisyonu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin Şavşat’ta uğradığı saldırı kaygı verici ve üzücüdür. Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz....

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin Şavşat’ta uğradığı saldırı kaygı verici ve üzücüdür. Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Saldırıda şehit olan askere de Allah’tan rahmet diliyoruz. Saldırının ifade ettiği anlam büyük ve derindir. Böyle olduğu için de Türkiye’nin acilen bu ve benzeri kaygı verici tatsız sahnelerden kurtulmasını sağlamamız gerekiyor.

Bununla birlikte CHP liderinin olay sonrası sükuneti, verdiği mesajların kalitesi takdire şayandır. Ortalığı velveleye vermeden, sakin ve sorumlu bir üslupla yatıştırıcı konuşma yapması altı çizilecek örnek bir tavırdır.

Bununla birlikte İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bu tavrı farkedip takdir etmesi de o sıkıntılı anlarda yaşanan güzel bir sahnedir. Bakan, Kılıçdaroğlu’nun sakin tavrını, olayı küçültmek için fırsat bilmedi. Aksine, ”Ana muhalefet liderinin konvoyunda yaşanan çatışma çok önemlidir ve hepimize yapılmıştır” diyerek başka bir sorumluluk örneği sergiledi. Müteakiben, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanile Başbakan Binali Yıldırım ve iktidar sözcülerinin olaya karşı tavrı da aynı değerdedir.

Geçmiş olsun derken, birbirini tamamlayan bu tavırları da tebrik ediyoruz. Kısa sürede olayın bütün yönlerinin aydınlatılması ve sorumlularının yakalanmasını umuyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 822 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar