Türkiye’nin derinleşen vize çıkmazı

Aynı iktidarın eski hükümetten yeni hükümete devrettiği problemlerin en büyüğü veya öncelikli olanı nedir? Ekonomi, eğitimi, yargı, dış politika, tarım ya da kültür… Hangisi?Bir ülkede...

Aynı iktidarın eski hükümetten yeni hükümete devrettiği problemlerin en büyüğü veya öncelikli olanı nedir? Ekonomi, eğitimi, yargı, dış politika, tarım ya da kültür… Hangisi?

Bir ülkede birden çok müzmin mesele varsa açık ki orada öncelikli mesele eğitimdir. Ne kadar çok problem, kriz veya büyük mesele varsa o kadar ez eğitim vardır. Bunu bir fırsatta hatta her fırsatta konuşmak üzere şimdilik kenara bırakalım.

Öte yandan, seçmenin büyük kısmı öyle düşünmese de Türkiye ekonomisinin senelerdir kriz içinde olduğu aşikardır. Nitekim yeni bakanlar arasında en dikkat çekici iki atamadan birisi ekonomiye yapılmıştır. Diğeri de hariciyeye… Pek bahsi edilmese hatta aksi söylense de Türkiye’nin büyük problemleri listesinde dış politikanın ekonomiden önce geldiğini düşünenlerdenim. Birbirinden zor ve çetrefilli dosyalarda tatminkar bir ilerleme sağlanamadı, geriye gidişler yaşandı. İnşallah yeni bakan Hakan Fidan döneminde tıpkı ekonomide beklendiği gibi hariciyede de “rasyonelleşme” devri açılır da kaçırılan fırsatlar geri kazanılır.

Fidan’ın masasındaki dosyaların en üstünde, senelerdir artarak Türkiye için onur kırıcı noktaya varan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar