'Teker teker gelin' dedirten bir atmosfer

Siyasette her şey önce bugün yapılacak Erdoğan-Trump görüşmesine, ardından da AK Parti kongresine kilitlenmiş durumda. Şüphesiz ilki daha önemli ama iç siyasetin lezzeti ve çekiciliği nedeniyle ikincisi daha...

Siyasette her şey önce bugün yapılacak Erdoğan-Trump görüşmesine, ardından da AK Parti kongresine kilitlenmiş durumda. Şüphesiz ilki daha önemli ama iç siyasetin lezzeti ve çekiciliği nedeniyle ikincisi daha çok merak uyandırıyor. Masada, Suriye, YPG, dış politika, FETÖ var ama Trump görüşmesinin seyri ve neticeleri iç politika açısından son derece belirleyici olacak. Bu görüşme, müttefik sorunu yaşadığımız dünyada bir dostluk tazeleme imkanı sunabilir. Özellikle de Erdoğan, ABD Başkanı’na zoru yaptırıp YPG konusunda geri adım attırabilirse epeyidir aranan moral de bulunmuş olur.

***

Tam bir diplomasi satrancı içindeyiz…

Erdoğan yola çıkarken ABD’nin YPG’ye ağır silah verme kararını açıklanmasından da meselenin zorluğu anlaşılıyordu. Bunun sadece kötü bir zamanlama değil, planlı ve manidar bir hamle olduğu aşikardı.

Tam, Cumhurbaşkanı’nın uçağının rotası Washington’a yönelmişken bu kez Rusya Devlet Başkanı’nın şu sözleri geldi:

“Suriyeli Kürtlerle çalışma düzeyinde temasları devam ettireceğiz. Biz diğer ülkelere kıyasla Kürt birliklerine silah göndereceğimizi ilan etmiyoruz, zaten onların bizim bunu yapmamıza ihtiyaçları yok. Onların bu silahları almak için kendi kaynakları var. Bu çalışmaların yeniden başlatılması gerektiğini düşünmüyoruz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.319 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 828 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 974 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar