Seçim kanunu muhalefetin kafasını karıştırdı mı?

Karar Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu'nun bugünkü (26.03.2022)''Seçim kanunu muhalefetin kafasını karıştırdı mı?'' başlıklı yazısı.

Seçim kanunundaki değişiklik girişimi yürürken gözleri muhalefete; muhalefetin de en aktif grubu olan 6 partiye çevrilmişti. Cumhur ittifakının ciddi bir hamlesi var ve Millet ittifakının buna ne cevap vereceği merak konusudur. Hâlâ da merak konusu zira 6 partinin elinde kanun yapma imkanı olmadığı için, Meclis’teki hamleye siyasi karşılık vermekten başka seçenekleri bulunmuyor. Siyasi hamle demek de seçim ilan edilene kadar her gün değişebilecek denklemleri gözetmek, ona göre pozisyon almak demektir. Dolayısıyla karşı hamlenin çapını, hacmini ve gücünü görmek için seçim takvimini bekleyeceğiz.

Ancak, iktidarın seçim kanununu değiştirmekten maksadının, yeni partiler Gelecek, DEVA ile daha önce ittifakta yar alan Saadet ve DP’nin artık Millet ittifakından vazgeçmesi olduğu malum. Mesele milletvekilliği seçimi olduğuna göre ne Gelecek, DEVA, Saadet ve DP’nin CHP ile İYİ Parti’ye ne de bu iki partinin onlara faydası olmayacağına göre ittifak daha kurulmadan dağılabilir mi? Cumhur ittifakının seçim kanununu değiştirmekteki siyasi amacı budur.

Böyle bir şey olabilir mi peki? 6 partinin liderlerinin açıklamalarından anlaşılan o ki seçim kanunu hamlesi ittifakın kafasını...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar