Rusya Halep'te durdurulmazsa

Hafta sonu Halep’te muhaliflerin denetim sahasındaki en büyük hastane vuruldu. Bu, Rusya hava kuvvetlerinin bir yıldır olağan ama bilhassa son birkaç haftada fazlasıyla olağan faaliyetlerinden birisiydi. Rusya için son derece olağan...

Hafta sonu Halep’te muhaliflerin denetim sahasındaki en büyük hastane vuruldu. Bu, Rusya hava kuvvetlerinin bir yıldır olağan ama bilhassa son birkaç haftada fazlasıyla olağan faaliyetlerinden birisiydi. Rusya için son derece olağan olan ve dünyanın neredeyse hiç reaksiyon göstermediği işlerden birisi de sivilleri takip edip öldürmek oldu.

Evet, Halep’deki insanlık trajedisi benzerlerinin tamamından daha can yakıcı şekilde büyümeye devam ediyor. Rusya ve İran, Esad ordusuna bağlı kuvvetlerle birlikte şehirde kalan son muhalifleri ve ama özellikle sivilleri yok ederek ilerliyor. Ne sözüm ona ateşkes ne de ABD’nin olaya tepki gösterirken düştüğü acınası durum, yani Rus hariciyesinin deyimiyle “duygusal patlamalar” bu ittifakı durdurabiliyor.

Hatırlatalım… Rusya, Halep’teki Sahur Hastanesi’ni varil bombalarıyla vurdu ve hem bu saldırıda hem de öncekilerde yaygın bir şekilde misket bombası kullandığından şüphe ediliyor. Muhtemelen Ruslar, dünyanın tepkisizliğini ölçüp giderek daha kanlı saldırılar için plan yapıyor. Nitekim, Suriye’de bir yıldır insan öldürmelerine rağmen sığınak delen bombaları da son zamanlarda kullanmaya başladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar