Restleşmeyle kaçmaması gereken bir fırsat

Karar Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu'nun bugünkü (06.10.2022)''Restleşmeyle kaçmaması gereken bir fırsat'' başlıklı yazısı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusunu yasal teminat altına alma girişimi ve sonrasındaki gelişmeler olumludur. Bu hamleye karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasada düzenleme teklifinde bulundu, Kılıçdaroğlu bunu kendi teklifiyle birlikte kabul etti. Her ne kadar Erdoğan bunu kabulden saymasa da…

Başörtüsü meselesi uzun yıllar büyük bir problem olduktan sonra, AK Parti iktidarlarının ikinci yarısından itibaren tedricen ortadan kalktı. Bugün artık bütün kamu hizmetlerinde -yargı, ordu, emniyet dahil- kadınlar başörtüleriyle çalışabilmektedir. Beraberinde başörtüsü hayatın her alanında genel kabul gören, benimsenen ve normalleşen bir tercih haline gelmiştir. Bugün artık fiile bir “başörtüsü” problemi bulunduğu söylenemez.

Bununla birlikte muhtemel bir iktidar değişikliğinde; yani, AK Parti’nin seçimi kaybetmesi durumunda muhafazakar kesimini kazanımlarını kaybedeceği ve bunun başında da başörtüsü hakkının geldiği iddiası kaygısı bulunmaktadır. Haklı ya da haksız olduğuna bakılmaz, kaygı kaygıdır.

Kaygının hedefi de muhalefet ve muhalefetin en büyük partisi CHP’dir. Neticede CHP uzun bir dönem...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar