Kritik eşik geçildi

Türkiye’nin hava savunma ihtiyacını güçlendirmesi en tabii hakkıdır. Özellikle Suriye’deki belirsizlikten sonra ve geniş planda Ortadoğu’nun bir türlü yatışmayan güvenlik problemleri hesaba katılırsa ihtiyaç daha iyi anlaşılır.

 Esasen bizim gibi bir ülkenin neden hava savunma füze sistemi edinmek istediği de sorgulanacak bir konu değildir. Büyük bir orduya sahip olmak neden kritik edilemezse, silah ve mühimmat kapasitesini artırmak da mevzubahis edilemez. 

Bununla birlikte Türkiye’nin S-400 tercihinde haklılığının ABD Başkanı tarafından da bütün dünyaya anlatılması olumlu bir gelişmedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Osaka’da Trump’la yaptığı görüşme sonrası ve devamında yapılan açıklamalar Türkiye için bulunmaz bir halkla ilişkiler faaliyeti olarak not edilmelidir.

Ortaya çıkan tablo özetlenecek olursa:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 822 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar