Kıdem tazminatında var da baroda niye yok?

İktidar hariç bütün muhalif veya ortada kalan kanatlar baro düzenlemesini tartışırken bir yandan yeni sistemin temel karakteri de giderek oturuyor.

Başkanlık sisteminin icra tarzı ve yöntemi bariz bir şekilde sistemi kuşatıyor. Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve parlamentodaki sayısal üstünlük teknik olarak istediğini yapma imkanı sunuyor. Siyasal güç sayesinde yapılanlar hariç, kanun yapma ve kanun hükmünde kararname yetkisi de kesinlikle meşru sınırlar içinde seyrediyor. Hukuk devleti ilkeleri zedeleniyor olsa da sonuçta yapılanlar ve izlenen yöntem demokrasi sınırları içerisinde bulunuyor. Bilindiği gibi parlamentonun kanun yapmaya ve Cumhurbaşkanı’nın da -neredeyse- sınırsız şekilde kararname çıkarmaya yetkisi var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar