Kemikleri yanlış kaynayan bir anlayışın sonuçları

Bugünün genç kadını H.K.G, altı yaşından itibaren yaşadığı trajik hikayeyi ortaya çıkarırken aynı zamanda zincirleme bir reaksiyon başlattı. Bir reaksiyon bitiyor, öteki başlıyor.Dava...

Bugünün genç kadını H.K.G, altı yaşından itibaren yaşadığı trajik hikayeyi ortaya çıkarırken aynı zamanda zincirleme bir reaksiyon başlattı. Bir reaksiyon bitiyor, öteki başlıyor.

Dava dosyasına yansıyan ifadeler, bilgiler, resimler; görünürde toplumun parçası ama gerçekte başka boyutta yaşanan bir hayata referans olan din anlayışının üzerindeki örtüyü kaldırdı. Yanlış kaynamış kemiklerin çarpık şekilleri gözler önüne serildi. Din idraki, gelenek, töre, cemaat, tarikat, vesaire vesiare… Fetvacılık, evlilik kurumu, kadına bakış, evlat sevgisi!, Kur’an eğitimi, sosyal münasebetler… Gerçek dinden, dini düşünceden, akıldan, yorumdan gizli kapaklı gelişen, kendi dininin fetvacısı bir anlayışın cesameti ortaya çıktı.

Şimdi daha iyi görünüyor ki orada din elbette yanlış kaynar, formu bozulur, yürüyüşü aksar ve şekilsizlik gizlenemez hale gelir. İşin esasını bilenler, o yapıları tanıyanlar için o gün çoktan, birçok vesileyle gelmişti ama şimdi bir kız çocuğunun hikayesi üzerinden en acı haliyle suratlara çarpıldı. Gidecek yer de gözleri kaçırmak için bakacak duvar da kalmadı. Ar haya perdesiyle birlikte o duvarlar da yıkıldı.

Daha hazin olan ise, onların bunu dinden...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ana kademe, kadın kolları, gençler!.. 25 Mart 2024 | 872 Okunma Şehirlerin seçimi nasıl emeklinin seçimi oldu? 23 Mart 2024 | 548 Okunma İstanbul seçmeni neden inat ediyor! 21 Mart 2024 | 2.197 Okunma Himmete muhtaç 20 milyon insan... 18 Mart 2024 | 633 Okunma “Hâl hatır soracak kadar Kürtçe’nin” faydaları… 16 Mart 2024 | 599 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar