Hem Masa’ya hem de değişime liderlik yapacak bir aday

Karar Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu'nun bugünkü (07.01.2022)'' Hem Masa’ya hem de değişime liderlik yapacak bir aday'' başlıklı yazısı.

Altılı Masa’nın son toplantısından çıkan bildiri bazı sorulara cevap vermekle kalmıyor gergin siyasi ortamda çok gerekli olan soğukkanlılığı da taşıyor. Bir yönüyle Masa’nın geri dönüşsüzlüğünü iyice kesinleştiriyor, bir yönüyle de iktidarın siyasi hamlelerine karşı reaksiyon birliğini anlatıyor. Ekrem İmamoğlu davası, başörtüsü için anayasa değişikliği ve erken seçim hesaplarına karşı ortak tutum belirlemek kolay bir şey değildi; altı lider her konuda bunu sağlamış görünüyor. Altı ayrı parti, tek parti gibi davranabiliyor ve bu kaabiliyet sürekli gelişiyor. Aşırı titizlik ve metin disiplini kamuoyu nezdinde sıkıcı görünüyordu ama bu tarzda ısrar etmek Altılı Masa’ya siyasi karizma kazandırmış bulunuyor.

Nasıl son aylardaki sınırsız popülist hamleler iktidara seçim kazanma garantisi vaadetmiyorsa buraya kadar olanlar altı partiye de hala bu garantiyi vermiyor. Ama siyasi problemler karşısında ortak tavır belirleyebilmesi Masa’ya yönelik güveni artırıyor. Oradan gelen sese kulak verilmesini sağlıyor.
Sesin siyasi güce dönüşmesi de bu saatten sonra sadece adayın kim olacağı sorusuyla ilgilidir. Altılı Masa’nın bugüne kadar sabırla taşıdığı ve artık kurumsallaştırdığı birlikteliğini seçim başarısına taşımak için güçlü bir adaya ihtiyacı vardır. Güçlü aday, hem Masa’nın birikimini taşıyacak hem de siyasi kimliğiyle bunun üzerine sermaye koyabilecek aday demektir. Herkesin zihnini meşgul eden “Aday kim?” sorusunun cazibesi de esasen bu beklentiden kaynaklanıyor. İyi bir aday mevcut dengeleri alt üst edebilir veya tersi olabilir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 152 Okunma Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.345 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 829 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 975 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar