Güzelim ekonomiye bu yapılır mı Corç?

Bir ekonomi ya da herhangi bir sistem, bünyesi zayıfsa ve bir hamleyle vurulup kazanç elde edilebilir görünüyorsa, saldırıya açıktır. Saldırması caziptir, onu affetmezler. Spekülasyon için de manipülasyon için de iştah açıcıdır.

Amma bir ekonomi “Yetişin dostlar, manipüle edildim… Kaynağı belirsiz bir cisim yaklaştı, yaklaşıyor” diye feveran ediyorsa bu aczin ilanıdır. Ekonomi yönetimi denilen şey, ülkenin her türlü manipülasyona karşı korunmasını ayrıca da “hanileri” ve bilhassa “karanlık güçleri” defetmeyi sağlamak demektir. Dünya sıfıra yakın oranlarla borçlanırken her yıl yüzde 6-7 üzerinden bol keseden milyarlarca dolar faiz ödedikten sonra elde kalan son kuruşu da elin uyanıklarına kaptırmaya ekonomi yönetimi denmez. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.323 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 828 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 974 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar