Gerçek, popülizm dinlemeyecek kadar öfkeli

Koronavirüsün saldığı korku, dünyada ve Türkiye’deki endişe verici yayılma hızı ve virüsün öldürücülüğü karşısında binlerce saat konuşmak ya da yüzbinlerce sayfa yazmak azdır.

Dünyada mükemmel denilebilecek bilimsel araştırmalar veya medya analizleri yayınlanıyor. Herkes bu çalışmalardan yararlanıyor. 

Farkında mısınız, Türkiye’de de yıllardır ekranları esir alan ve tıp başlığı altında zayıflama reçeteleri satanlar ortalıktan kayboldu ve gerçek, ciddi bilim insanlarımızın olduğu görüldü. İktisatta ‘Kötü para iyi parayı kovar’ kuralı vardır, tam tersi oluyor. İyi bilgi kötü bilgiyi kovuyor, senelerce ekranlarda terör estiren şarlatanlık el etek çekiyor. Bazıları bilim kurulu üyesi, bazıları alanında uzman birçok akademisyen doğru şeyleri açıkça söyleyerek toplumun dikkatini çekiyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar