Gelgelelim Batı dışı dünyaya…

Karar Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu’nun bugünkü (26.02.2022)’’ Gelgelelim Batı dışı dünyaya… ‘’ başlıklı yazısı.

Rusya’nın Ukrayna planları birkaç gün içinde işgale dönüştü ve devamında bu ülkeyi Moskova’nın uydusu yapacak aşamaya kadar ulaştı. Böylesi büyük bir girişimde bu kadar hızlı netice alınması da Naziler’in Polonya’yı işgalinden beri görülmüş şey değildir. Dünyanın gözü önünde şok edici bir işgal yaşanıyor. İpler şimdi Putin’in elinde ve dünya O’nun neyi nasıl yapacağını ve nerede duracağını tahmin etmeye çalışıyor.

Rusya’nın bu noktaya nasıl gelebildiğini biliyoruz. ABD’nin kaptan köşkünde bulunduğu, Avrupa’nın da lüks kamaralarda oturduğu uluslararası sistem Putin’in yayılmasını ya analiz edemedi, ya önemsemedi, ya önleyemedi; yahut da üçü birden… Dahası, Ukrayna işgalinden sonra Rusya’ya karşı aldıkları önlemler de askeri seçenek dışlandığı için yetersiz bulundu. Bununla birlikte, görünen o ki ekonomik yaptırımlar Rusya ekonomisine ciddi boyutta zarar verecektir. Kırım’ın ilhakından sonra uygulanan yaptırımlar da Putin’i durduramasa bile ülkesine zarar vermişti. Yine durduramayacak ama eskiye oranla daha fazla zarar verecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar