Davutoğlu’nun yolu

Siyasetin tabiatına geri döndüğü ve bir anlamda yeniden siyasallaştığı bir döneme giriyoruz. Yerel seçimlerin ortaya çıkardığı tablo bunun önemli bir işaretiydi, ardından AK Parti’ye yönelik kendi içinde yükselen rahatsızlıklar bir başka işaret olmuştu.

Mevcut yapının, başkanlık sistemiyle ağırlaşan yükü ve sorunları çözmedeki başarısızlığı kaçınılmaz olarak yeni siyasi arayışları gündeme getirecekti. Bu öncelikle politikalara karşı itirazlar ve Ahmet Davutoğlu’nun meşhur “manifesto”suyla gün yüzüne çıkmıştı. İktidar partisinin ise, bu çıkışlara reaksiyonu dinlemek, kulak asmak şöyle dursun olabilecek en sert şekliyle oldu; ihraç yolu seçildi.

Şimdi ise yeni bir aşamaya geçildi. Eski Başbakan Davutoğlu bir süredir konuşulan yeni parti girişimini ete kemiğe büründürerek sahneye çıktı. Gelecek Partisi kuruldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ana kademe, kadın kolları, gençler!.. 25 Mart 2024 | 872 Okunma Şehirlerin seçimi nasıl emeklinin seçimi oldu? 23 Mart 2024 | 548 Okunma İstanbul seçmeni neden inat ediyor! 21 Mart 2024 | 2.197 Okunma Himmete muhtaç 20 milyon insan... 18 Mart 2024 | 633 Okunma “Hâl hatır soracak kadar Kürtçe’nin” faydaları… 16 Mart 2024 | 599 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar