Boris’e bakıp ‘derin İngiliz aklı’na laf etmeye kalkmayın

Trump, ABD Başkanlığı için adaylığını ilk açıkladığında kimse sonuca ulaşacağına inanmıyordu ve dünyayı ezberden yorumlama maharetine sahip komplocular, derin devletin adaylığa müsaade etmeyeceğini söylüyordu.

Aday adayı oldu bu kez ABD’deki Cumhuriyetçi güç odaklarının adaylığı bir şekilde engelleyeceğini söylemeye başladılar. Trump yürümeye devam etti ve partisinin adayı oldu ama komplo teorisyenleri pes etmedi. Bu kez, ABD seçmeninin ülkelerini zor durumda bırakacak bir adamı asla seçmeyeceklerini ve olur da bir yanlış yapılırsa sistemin, derin devletin, derin Amerika’nın -adı her neyse- bir şekilde Trump’ı seçtirmeyeceğini, seçilse bile koltuğa oturtmayacağında ısrarla direndiler. Seçilip koltuğa oturduğunda ise teorileri birden değişti: Derin Amerika’nın planı baştan beri zaten Trump’ı seçtirmekti. Büyük oyun buydu!

Devletlerde ve dünyada olup bitenin bir çıkar ve güçler mücadelesi olduğu gerçeğini tatsız bulanların; illa da bir siyah gözlük, geniş yakalı pardesü ve ortasında büyükçe bir masa bulunan karanlık oda arayanların hayal dünyasıyla mücadele edebilmek imkansızdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 26 Okunma Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.340 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 829 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 974 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar