Bir göz salgında diğeri ekonomide...

Kovid-19 salgını birçok bilimsel sebebin yanısıra, insanlığın dünyaya, hayata, zevke, bencilliğe ve paraya düşkünlüğünün eseri olabilir.

Sebep çoktur… Ama açıkca görüyoruz ki küresel dünyada küçük menfaat köylerinde ve bireysel hırs alanlarında sergilenen bencillik de şimdi virüs karşısında ölüm kalım mücadelesi veriyor. Büyük bir kelimeyle ya da malum sloganla tarif edersek de “kapitalist dünya”, telaşlı bir gayretle ayakta kalmaya çalışıyor. 

İster sorunun bir numaralı sebebi olsun, isterse ödemesi gereken bir bedel bulunsun; şimdi bütün toplumların ve devletlerin yapmaya çalıştığı ilk şey yine o kapitalist düzeni ayağa kaldırmaktır. Herkesin bir gözü salgının seyrinde, bir gözü de ekonomide… “Kapitalizm kahrolsun ama yıkılmasın!” paradoksunun tam ortasındayız. Üretim, tüketim, harcama şart! Zinciri koparmadan çarkları durdurmadan salgının ardından bir an önce eski hayat dönebilmek çabası hükümetlerin ve halkların ortak hedefidir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar