Bedeli sokakta ödendi

15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen cevap, sokakların, meydanların ve topyekün milletin tepkisi, dört başı mamur ve herkese açık bir demokrasi eğitimini anlatıyor. Bu geceye tanık olan, duyan, gören, o...

15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen cevap, sokakların, meydanların ve topyekün milletin tepkisi, dört başı mamur ve herkese açık bir demokrasi eğitimini anlatıyor. Bu geceye tanık olan, duyan, gören, o uğursuzluğun hedefi olan herkes iradesini, oy hakkıyla ülke üzerindeki söz sahipliğini ilan ediyor. Tabular, gelenekler, korkularla birlikte yıkılıyor, yerle bir oluyor.

***

Halk darbelere karşı sokağa çıkmaz geleneği o gece bitti. Kanlı oldu, acılıydı, geride büyük keder ve hüzünler bıraktı ama insanlar sokaklarda tankların önüne çıktılar. Ölümüne kendilerini darbeye siper ettiler. Erken dönemden başlatırsak, 150 yıllık Osmanlı-Cumhuriyet darbeler tarihinde bir ilk yaşandı. Millet “Hayır, bu kez olmaz, olmayacak” dedi.

Emir-komuta yoktu, erken hareket etmek zorunda kaldılar vs. Öyle ya da değil şimdiden sonra emir-komutalı ve zamanında başlatılacak bir darbenin de şansı yoktur. Sokaklarda emir de komuta da dinlemeyen, kolundaki saate asla bakmayan insanlar var çünkü. 

Türkiye toplumu artık demokrasi tehlike altında olduğunda kendi göbeğini kesmenin zevkini ve lezzetini tatmış bulunuyor.

Şu halde vesayetin kalıcı olarak kitaptan silindiği bir ülkeyi ve daha fazla demokrasiyi dünyada bütün ülkelerden fazla hak ediyor. O yüzdendir ki, Türk demokrasisi kelimenin tam manasıyla hak edilmiş bir demokrasidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 99 Okunma Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.340 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 829 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 974 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar