Başka Türkiye yok birlikte yaşayacağız

Terörün acımasızca vurduğu zor günlerden geçiyoruz. Bu yüzden de gerçekten sabrımızın sınırlarını zorlayan acılı günler yaşıyoruz. Tahammülü zor bir sınav bu...

Terörün acımasızca vurduğu zor günlerden geçiyoruz. Bu yüzden de gerçekten sabrımızın sınırlarını zorlayan acılı günler yaşıyoruz. Tahammülü zor bir sınav bu, acılarımızın biri bitmeden bir başkası başlıyor.

Bu süreçte en büyük teselli kaynağımız hayatlarını bu ülke için feda etmeye hazır kahramanlarımızın olması... İzmir’deki hain saldırıda polis memuru Fethi Sekin tam bir görev ahlakıyla teröristlerle kurşunu bitene kadar çarpıştı ve şehit düştü. Şu bir gerçek ki bu kahraman polisimiz büyük bir katliamı önlemiş ve gerçek vatanseverliğin en güzel örneğini vermiştir.

Aslında bu ülke için gözlerini kırpmadan seve seve hayatlarını feda eden kahramanlarımızdan, şehitlerimizden almamız gereken çok önemli dersler var. Çünkü onlar güvenliklerini korumakla yükümlü oldukları bu ülke insanlarının hiçbirinin hangi fikre, hangi etnik kimliğe, hangi inanca mensup olduğunu sormadan, sorgulamadan teröre karşı canlarını ortaya koyuyorlar.

İşte Türkiye toplumunun özünde var olan bu sağlam duygudur ki, terör bunca acımasızlığına rağmen toplumda derin çatışma ortamları oluşturmaya muvaffak olamamıştır. Zira uzun yıllar yaşadığımız acı tecrübeler toplumda güçlü bir ‘terör hafızası’ oluşturdu. Artık neredeyse rutin hale gelen terör saldırılarının ne anlama geldiğini, ne tür bir amacı olduğunu ve nereye kadar gidebileceğini çok iyi biliyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar