Altılı Masa’nın da Erdoğan gibi bir hakkı var

Karar Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu'nun bugünkü (28.11.2022)''Altılı Masa’nın da Erdoğan gibi bir hakkı var'' başlıklı yazısı.

Altılı Masa bugün Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisini açıklayacak. Bir süredir üzerinde çalışıyorlardı ve biraz da ağır ilerliyordu. En nihayet, liderlerin son toplantısında hızlanma kararı aldılar ve yaptıkları çalışmayı ilan ettikleri gibi kamuoyunun huzuruna çıkarıyorlar.

Elbette, Altılı Masa’dan beklenen asıl açıklama Cumhurbaşkanı adayının kim olacağıdır. Bununla birlikte yeni döneme ilişkin başta parlamenter sistem taslağı olmak üzere, geçiş dönemi haritası ve ortak söylem belgesi ve devamında ortak seçim beyannamesi olmazsa olmaz önemdedir. Aday daha önce açıklanmış olsa da bu belgeler yazılmak zorundaydı, son güne kalsa da. Altı ayrı partinin bir araya gelme şartlarının bir mukaveleye dökülmesi kadar normal bir şey olamaz. Seçmen için de gereklidir çünkü masadaki partiler kadar seçmen tabanları da ortak hedefe yürümek ve ortak adayı seçmek için, sınırları ve sonrasını bilmek, görmek ister.

Dolayısıyla, ortak adayın açıklanmamasıyla Altılı Masa’nın her durumda yapmak zorunda olduğu işlerin önemi azalmaz. Tek bir parti gibi olmayacaklar ve olmasınlar da ama kendilerini tek bir iktidar gücü haline getirecek vizyona ihtiyaçları vardır. Umarız bu belge...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.318 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 828 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 974 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar