Altılı Masa resmi seçim takvimini beklerken…

Karar Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu'nun bugünkü (03.11.2022)''Altılı Masa resmi seçim takvimini beklerken…'' başlıklı yazısı.

Öteden beri bilinen ve görülen AK Parti’nin propaganda üstünlüğü seçim atmosferine girdiğimiz şu sıralarda da varlığını hissettirmeye başladı. Sadece tek başına ve her alana hükmeden değil aynı zamanda bütün iletişim kanallarında avantaja sahip medya gücünü de temsil eden bir iktidar bütünlüğü var. Bu üstünlük ve disiplin sayesinde yapılanları mükemmel anlatabiliyor, yapılamayanlara mazeret üretebiliyor; en önemlisi kendisine yönelen iddia ve suçlamaları da örtbas edebiliyor. Özellikle bu noktada aslı dikkat kaybı yaşamıyor.


Bu mükemmel mekanizma birkaç öncesine kadar bir dönem gerilemişti. Muhalefet gündem belirleme üstünlüğünü kazanmıştı ama art arda gelen kimi popülist kimi konjonktürel kimi de yerli otomobil gibi gözle görünür icraat hamleleri sayesinde tablo yine değişti. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Cumhur İttifakı’nda gözlenen özgüven patlaması bu değişimin eseridir. Elbette buna Altılı Masa’nın iç meseleler ve teknik süreçlerle ilgilenmesi büyük katkı sağlıyor.

Masada ana mesele Cumhurbaşkanı adayının kim olacağıdır. Ancak, bu meselenin içinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyadesiyle öne çıkan isminin de tartışma konusu olması ve “Seçilir mi seçilemez mi?” sorusunun bir türlü cevap bulamaması gibi başka meseleler de bulunuyor. İktidar bu tabloyu, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını beklerken aynı zamanda bu adaylığın Altılı Masa’da bir çatlak yaratması umuduyla izliyor. Hem aday Kılıçdaroğlu olsun, hem de bu veya başka gerekçelerle masa dağlısın veya zayıflasın… Cumhur İttifakı’nın sandıkta maksimum faydası böyle bir sonuçta yatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 822 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar