Altılı masa biraz gergin mi?

Karar Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu'nun bugünkü (16.04.2022)''Altılı masa biraz gergin mi?'' başlıklı yazısı.

İktidar kanadı, seçim kanununda değişiklik girişimini başlattığında bunun muhalefette veya geniş tanımlı Millet İttifakı’nda nasıl bir etki oluşturacağı merak konusuydu. Bir tesiri oldu ve altılı masa bu girişimden olumsuz etkilendi. Bu, böyle devam edecek ve muhalefetin ittifakı dağılacak anlamına gelmiyor ama beklenenden öte bir stres yarattığı görülüyor. Oysa, seçim denilen şey esasında Cumhurbaşkanı’nı belirleyecek seçimdir ve yeni yasa bununla ilgili yeni bir mühendislik planı içermiyor. Yani, millet ittifakı ya da şimdiki haliyle altılı masa/geniş tanımlı millet ittifakının temel amacını etkileyecek yeni bir durum yok ortada. Seçim yasası cumhurbaşkanının kim olacağına dair senaryoları değiştirmiyor.

Mesele bu olduğuna göre, yeni kurulan ve henüz ölçülememiş olan partilerin, seçim yasasındaki değişiklikten sonra Millet İttifakı içinde katma değer üretemiyor olduklarını iddia etmek anlamlı değildir. Muhalefetteki bütün partilerin birinci amacı ortak adayla cumhurbaşkanlığını kazanmaktır ve altılı ittifakın devamı da bunun için olmazsa olmaz önemini giderek artırmaktadır. Her parti de bu istikamette olmazsa olmaz kıymete sahiptir.

Bir süredir liderlerin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar