15 Temmuz kaynaklı değişimin gücü ve yolu

Güçlü, etkili ve aynı zamanda bu etkilerin derin izler bıraktığı günler yaşıyoruz. Yeni Türkiye sürecinin en çok değişim imal ve inşa edilen dönemindeyiz. Başlangıç tarihini AK...

Güçlü, etkili ve aynı zamanda bu etkilerin derin izler bıraktığı günler yaşıyoruz. Yeni Türkiye sürecinin en çok değişim imal ve inşa edilen dönemindeyiz. Başlangıç tarihini AK Parti’nin iktidara geldiği gün sayarsak, o günden bugüne atılan birçok adımın ardından 15 Temmuz’la birlikte değişimin zincirleri boşalmıştır.

En önemli değişim ise “vesayet”in bitişidir. Askeri ve bürokratik güç odakları için devlet yönetimi mesaisi bitmiştir. Kendilerini milletten daha iyi ve isabetli karar verici olarak görme dönemleri sonlanmıştır. Uzun süreden beri asker-sivil bürokrasi kavramını zaten duymuyorduk; şimdiden sonra hiç kullanmayacağız. Bu doğal ve güçlü ittifak tabiatı gereği sonlanmıştır, böyle bir zemin kalmamıştır.

YILDIRIM-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Türkiye, 15 Temmuz’un yaralarını sarmaya çalışırken ve darbeye teşebbüs eden örgütün yarattığı tehlikeyi uzaklaştırmaya çalışırken bir yandan da değişimin harcını karıyor. İki ağır mesainin birlikte yaşanması kaçınılmaz olarak gerilimi ve stresi artırıyor.

İki gündem bir arada hayat buluyor. Dün Başbakan ile CHP liderinin yaptığı görüşmede gündeme gelen konular gibi.

Bir yandan FETÖ ile mücadele edilmesi gerekiyor; bu, olmazsa olmaz önemde bir süreçtir. Beraberinde haksızlığa uğrayanların haklarının iadesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi zarureti var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 972 Okunma İmamoğlu ‘Kurultay benim işim değil’ deseydi... 06 Nisan 2024 | 349 Okunma AK Parti’nin yenilgiyle imtihanı... Bazen bilirsin, istersin ama yapamazsın 04 Nisan 2024 | 1.276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar