Doğum borçlanmasını kadın bakan çözer mi?

Değerli okurlar bugün sizlere kadınların sigortadan önceki doğum borçlanması sorununun çözümü için yeni bayan bakandan beklentileri ve SGK’nın çözüm bekleyen diğer sorunlarını...

Değerli okurlar bugün sizlere kadınların sigortadan önceki doğum borçlanması sorununun çözümü için yeni bayan bakandan beklentileri ve SGK’nın çözüm bekleyen diğer sorunlarını yazıp sizden gelen sorulara da cevaplar vereceğim.
Bildiğiniz üzere 19.07.2017 tarihinde kabine değişikliği sonucu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Jülide Sarıeroğlu Hanımefendi atanmış ve görevine başlamıştır. Bu atama en çok kadınları sevindirmiş ve ümitlendirmiştir. TV5’teki programımda ve Millî Gazete’deki köşemde gelen soruların büyük bir bölümü sigorta öncesi yapılan doğum borçlanması hakkındadır. Bildiğiniz gibi bu sorunu köşemizde önceki yazılarımda detaylı bir şekilde anlatmış ve artık çözüm beklediğini belirtmiştim.

Bu konuda en büyük gelişmeyi 19.04.2017 tarihli gazetemizdeki köşemizden “DOĞUM BORÇLANMASINDA BÜYÜK GELİŞME” başlığıyla duyurmuştuk ancak daha sonra bu müjdeyi veren o dönemin başbakanı Sayın Davutoğlu’nun görev değişikliğinden dolayı bu sözü de havada kalmış oldu. ÇSGB’ye atanan bakanların da bu konuda bir hamlesi olmadığından artık tüm ümitler bayanların çalışma hayatında yaşanan zorlukları en iyi bilen ve onları en iyi anlayabilecek olan hemcinsleri olan Sayın Bakan Jülide Sarıeroğlu’dur ve bizler de Sayın Bakan’a önce yeni görevinin hayırlı olmasını temenni eder ve doğum borçlanması gibi çözüm bekleyen diğer sorunları en kısa sürede çözer umuduyla diğer sorunları da paylaşıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
4-a’dan sonra 4-b tekrar devreye girer 01 Kasım 2017 | 230 Okunma Kimler 3600 gün ile emekli olur? 13 Eylül 2017 | 486 Okunma SGK bilgilerinizi güncellemeniz gerekli 12 Ağustos 2017 | 417 Okunma SGK artık askerlik belgesi istemiyor 09 Ağustos 2017 | 348 Okunma Doğum borçlanmasını kadın bakan çözer mi? 29 Temmuz 2017 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar