Zalimden kaçan mazlumun zalimi olmak

İnsanların zalim olmak için yarıştıkları bir dünyadayız. İslâm’ın amir olmadığı, fiilen hükmedemediği, hükmetmesine geçit verilmediği toplumlarda zulüm ve zalimlik hep teşvik...

İnsanların zalim olmak için yarıştıkları bir dünyadayız. İslâm’ın amir olmadığı, fiilen hükmedemediği, hükmetmesine geçit verilmediği toplumlarda zulüm ve zalimlik hep teşvik edilir. Zulümden ve zalimlerden taraf olmak, bertaraf olmaktır.

Biz Müslümanlar, zulmün ve zalimliğin zerresinden dahi bizleri sakındıran bir dinin mensuplarıyız. Dinimiz İslâm, insanlığın son kurtuluş adasıdır. Zalimlerden kaçıp kendisine sığınan mazlumun ikinci zalimi olmaya çalışan Kabil’in yoldaşı, şeytanın akrabasıdır.

Zalimden kaçan mazlumun zalimi olmak, helaki hak etmiş olan beyinsizlerden olmaktır.

 “...Şimdi içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allah’ım!...” (Araf  Sûresi/155)

Müslümanların inanç lügatlerinde yerlerini almış bulunan “Muhacir” ve “Ensar” kavramları, kardeşliğin hayata yansıyan pratik tezahürleridir. Kardeşlik, düşmesin diye tutmaktır. Kardeşlik, bırakmayacağını bilerek dayanmaktır. Kardeşlik, mevcut imkânları paylaşmaktır. Kardeşlik, Müslümanların dertlerine duyarlı olup derman olmaktır. 

Kardeşlik; tevhid zemininde Müslümanların sevinçlerini ve acılarını paylaşmada devamlılık göstermektir. Hayatta temkinli olmanın çaresi, acıları diri tutmaktır. Acıları diri tutmak, zalimler karşısındaki direnişi kesintiye uğratmamaktır. Kardeşlik; Ensar olup Muhacirlere yardım etmekle sevinmektir, gönül darlığından kurtulmaktır. Kardeşlik; ne kalleşliktir ve ne de kârdaşlıktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 324 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 55 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar