Uğruna savaşılan değerler ihmale gelmez

 Müslümanların toplumu; İslâm dininin değerleriyle var olan ve o değerlerle devam eden değerli, erdemli insanların toplumudur.Müslümanlar olarak dinimizin uğruna savaşamayacağız hiçbir değeri yoktur. Yani...

 

Müslümanların toplumu; İslâm dininin değerleriyle var olan ve o değerlerle devam eden değerli, erdemli insanların toplumudur.

Müslümanlar olarak dinimizin uğruna savaşamayacağız hiçbir değeri yoktur. Yani İslâm’ın her değeri uğruna savaşılır. Müslüman olarak hayatımızın kalitesini uğruna savaştığımız değerler belirler. 

Allah yolunda “yar olup bar olmamak, gül-i gülzar olup har olmamak”, zaaf göstergesi olacak komplekslerden arınmış mü’minlerin vasfıdır. Hayatta hiçbir çıkar, hiçbir menfaat uğruna dinin değerlerinden vazgeçilemez. Sehl b. Abdullah et- Tüsteri (Rh.a.) der ki: “Allah’ın hazineleri içinde tevhid’den daha büyük bir şey yoktur.” Tevhid’i devre dışı bırakıp başka şeylerin peşlerine düşenler, esfel-i safiline düşenlerdir.

Savaştayken “Namazı sonra kılalım” diyenlere Hz. Ali’nin (r.a) cevabı:

“Uğruna savaştığımız değerleri ihmal ederek savaşmanın hiçbir anlamı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 324 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 56 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar