Savaşları Allah ile olanlar kaybetmeye mahkûmdurlar

Beşeri sistemlere tutunanlar kaybetmeye mahkûmdurlar. Çünkü beşeri sistemler, Allah’a karşı verilen savaşın ifadeleridir. Allah’ın indirdiği dini, şeriatı, hükümleri gereksiz ve yetersiz görüp...

Beşeri sistemlere tutunanlar kaybetmeye mahkûmdurlar. Çünkü beşeri sistemler, Allah’a karşı verilen savaşın ifadeleridir. Allah’ın indirdiği dini, şeriatı, hükümleri gereksiz ve yetersiz görüp kendileri hüküm, kanun koyanlar, Allah’a meydan okuyanlardır.

“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve eğer gerçekten iman etmiş kimselerseniz, faizden geriye kalanı bırakın.

Eğer böyle yapmazsanız, Allah ve Resûlüyle savaşa girdiğinizi bilin. Eğer tövbe edecek olursanız, anaparalarınız sizindir. Böylece siz ne başkalarına haksızlık etmiş olursunuz, ne de başkaları size haksızlık etmiş olur.” (Bakara Suresi/278-279)

Görüldüğü gibi, Nass-ı Kur’ân ile sabittir ki; faiz, Allah ve Peygamberine karşı savaştır. Ekonomileri, iktisadi hayatları faize dayanan ve faizden vazgeçmeme hususunda ısrarcı olan toplumların, devletlerin sonu kaostur, karanlıktır ve iflastır. Faiz ile iflah olan hiçbir toplum ve devlet olmamıştır. Bunun aksini iddia edenler, felaket ve helaket tellallarıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 324 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 55 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar