Sâhibü’l vefâ direniş adamı Ramazan Keskin Hocaefendi

 Bu sene Muharrem ayında gönlümüze yeni bir matem düştü. Malatya’nın direnen hocası Ramazan Keskin Hocaefendi âhirete göçtü. Ramazan Keskin Hocaefendi; Müslümanların ağızlarından laf...

 

Bu sene Muharrem ayında gönlümüze yeni bir matem düştü. Malatya’nın direnen hocası Ramazan Keskin Hocaefendi âhirete göçtü. 

Ramazan Keskin Hocaefendi; Müslümanların ağızlarından laf alan değil, gönüllerinden dert alan bir hocaydı. İslâm’ın izzetli günlerini, Müslümanların halifeli anlarını görmeden gitmek kendisini kahrediyordu. Bir “Nesl-i Cedid” in peşindeydi. “Nesl-i Cedid” adeta özlemi olmuştu. İçine büyüktü, zira denizaltı gibiydi. Görünmeyi değil gürültüyü sevmezdi.  Görüldüğü yerde de Allah’ı hatırlatmayı esirgemezdi.

Ramazan Keskin Hocaefendi; masum değildi, günahkâr bir Allah kuluydu. Amel defterine bilerek veya bilmeyerek yazılan günahlarını tevbe silgisiyle siliyordu. Allah katında günahlarının affı için Müslüman kardeşlerinden de dua taleb ediyordu. Tam bir tevazu ve samimiyet abidesiydi.

Ramazan Keskin hocanın dünyası; darılma dünyası değil, dayanma ve dayanışma dünyasıydı.  Müslümanları...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 47 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 124 Okunma Günahkâr olsun olmasın her Müslümana ihtiyacımız var 13 Mart 2024 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar