Müslümanların bereketli olma mesuliyetleri

 Allah’ın arzında Müslümanlar bereketli insanlardır. Yaşadıkları ortamı bereketlendirenlerdir. Bu bir misyon olup Müslümanlara Peygamberlerden miras kaldı. Kur’ân’ı Kerim’in ifadesiyle Hz. İsa...

 

Allah’ın arzında Müslümanlar bereketli insanlardır. Yaşadıkları ortamı bereketlendirenlerdir. Bu bir misyon olup Müslümanlara Peygamberlerden miras kaldı. Kur’ân’ı Kerim’in ifadesiyle Hz. İsa (as) şöyle dedi:

“Nerede olursam olayım beni mübarek/bereketli kıldı ve bana yaşadığım sürece namazı ve zekâtı emretti.” (Meryem Sûresi/ 31)

Bilindiği gibi kedi, aslangiller familyasındandır. Ama kırk tane kedi bir araya gelse, bir tane aslan etmez. İşte uğradığı yere bereket götüren ve yaşadığı mekânda bereketli olan dava adamı bu demektir. Dava adamlarının yaşadıkları ortama İslâmi değerlerin damgasını vurmaları, inançları nispetindedir. Allah’ın davasına hizmet yolunda dava arkadaşlarına karşı kalplerinde kırılma, darılma kelimelerini taşıyanlar, yarı yolda kırılmaya ve dağılmaya mahkûm olanlardır.

Kur’ân’ı cemaatsiz, cemaati icraatsız bırakanların -rütbe ve unvanları ne olursa olsun- âhiretleri cehennem olur.

Müslümanlar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/2 24 Nisan 2024 | 221 Okunma Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 326 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 56 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar