Komplo kültürü

Yeryüzünde maddi ve manevi bütün problemlerimize çare olan İslâm gibi bir dini gönderen Rabbimiz olan Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Bugünkü problemlerin sorumlusu İslâm dini değil, İslâm’ı...

Yeryüzünde maddi ve manevi bütün problemlerimize çare olan İslâm gibi bir dini gönderen Rabbimiz olan Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Bugünkü problemlerin sorumlusu İslâm dini değil, İslâm’ı inkâr edenlerle İslâm’ı yanlış anlayanlardır. Günümüzde Batı kendi söküğünü dikemediği için İslâm’ın ve Müslümanların karşısına dikiliyor. 

Dünyayı, siyaseti, toplumu, ekonomiyi, kültürü Rabbanî hakikatlere değil, esrar perdelerine hamledenler, Allahû Teâla’ya karşı hamdi kaybedenlerdir. “Her şey göründüğü gibi değildir” düsturuyla âdeta bir virüs gibi yayılan komplo kültürü, gerçekleri görmemizi ve vaktinde konuşmamızı engellemektedir. Müslümanların problemleri uydurma parametrelerle çözüme kavuşturulamaz.

Halkı Müslüman veya halkından Müslüman olan ülkelerde “Sorunlar”ın ekonomik, kültürel, toplumsal, hukuki vb. sebeplerini ve çözümlerini araştırmak yerine, “dış güçler”e, esrarengiz komplolara bağlamak, komplo kültürüne teslim olan bir işaretidir. 

Sorunların ekonomik, kültürel, tarihi, sosyolojik, psikolojik sebeplerini ilmi metodlarla araştırmak ve çözüm üretmek yerine siyasi “savaş” açmakla savmaya çalışmak, komplo teorilerine umut bağlamaktır.

Bir Müslüman bir sorunla karşılaştığında öncelikli olarak nerede hata ettiğini sorgular. Müslüman başkasını suçlamadan önce kendisini masaya yatırır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 324 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 56 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar