Kibirle kirlenmek

Kibir; iblisin insanlığa armağan ettiği bir kirdir. Kendilerini kibir ile kirletenler iblis olurlar, firavun olurlar, nemrud olurlar. İnsanlıktan ve Müslümanlıktan da uzak dururlar. Kibir ile kirlenmiş olanlar insanların baş...

Kibir; iblisin insanlığa armağan ettiği bir kirdir. Kendilerini kibir ile kirletenler iblis olurlar, firavun olurlar, nemrud olurlar. İnsanlıktan ve Müslümanlıktan da uzak dururlar. Kibir ile kirlenmiş olanlar insanların baş belâlarıdır. Nitekim ülkemizde kibirle kirlenmişin ardından şu mısralar söylenmiştir: “Ne kendi etti rahat, ne âleme verdi huzur. Geberdi gitti cihandan, dayansın ehl-i kubur!” Kibirliye bakıp da gülene sormuşlar niçin gülüyorsun? Demiş ki; güldüğüme bakmayın içim hıçkırık doludur. Kibir peygamberlerin değil, firavunların yoludur.

Kibirle kirlenmek, müstekbirliğe aday olmaktır. Çünkü hak ve hakikat karşısında kişiyi inkâra götüren kibridir. Rabbimiz haber veriyor:

“Çünkü onlar, kendilerine, “Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur” denildiği zaman, inanmayıp büyüklük taslıyorlardı.” (Saffat Sûresi/35)

Kişiye gurur olmuşsa akıl hocası, nefsini âlim tanır. Elifi mertek görür, kendini üstad sanır. Firavun olma sevdası gönlünde saklanır. Kibrin kiriyle kirlenenin ruhu haramlar tarlasına kanatlanır.

Gönüllere selam ile yolcu etmişseniz nidanızı. Çile nöbetleriyle büyütürsünüz sevdanızı. Hayatın tilmizleri tıklatır kapınızı. Dünya da üstünüze gelse dağıtamaz iman merkezli yapınızı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 372 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 121 Okunma Günahkâr olsun olmasın her Müslümana ihtiyacımız var 13 Mart 2024 | 118 Okunma Cesur bir kez, korkak bin kez ölür 06 Mart 2024 | 151 Okunma Fitne zamanı fıkhı 28 Şubat 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar