Kibir fedaileri

Hakikatin elden kaçtığı bir dünyanın sakinleriyiz. Hakikatin peşine düşenlerin değil, batılın ardında koşanların çoğaldığı günleri yaşıyoruz.Ehl-i batıl’ın...

Hakikatin elden kaçtığı bir dünyanın sakinleriyiz. Hakikatin peşine düşenlerin değil, batılın ardında koşanların çoğaldığı günleri yaşıyoruz.

Ehl-i batıl’ın konuşması, susmaması, konuşmaları gerekirken konuşmayan Ehl-i Hakk’ın susmasındandır. Ehl-i Hak, haksızlıklar, yanlışlar karşısında susmayıp konuşursa, Ehl-i batıl’a konuşma imkânı kalmaz.

Lamii-zâde’nin Latifeleri’ndendir:

Divane’nin biri karısına demiş ki:
Şu bizim komşumuz Çulha Mehmed’in adı neydi?
-Mehmet diyorsun ya!..
-Yok, yok san’atı nedir desem gerektir?
-Çulha diyordun ya!..
-Yok, yok hangi mahallede oturur desem gerekti.
-Komşu diyorsun ya!..
Bunun üzerine bizim Divane demiş ki:
-Şu kadın beni hiç konuşturmayacak!..

Dalkavuk, zalimleri görünce kulluk etmeye alışmıştır. Aşağılık insanlara kıymetin verildiği yerlerde alçaklık başlamıştır. “Büyüklere tazim etmen alçaklık değildir, esas alçaklık, (aşağılık (insan)lara kıymet vermendir.” Yaşadığımız dünyanın adını ne koyarsak koyalım, bu çağın insanı, geçmiş çağlarda sadece belli, sınırlı bir grubun yakalandığı Narsisizm illetine bütünüyle yakalanmıştır. Şeytanî bir dünya tasavvuru şekillendirilmiş ve geçmişte eli kalem tutanların, okumuş yazmışların, âlimlerin yakalandığı bu illet, Müslüman toplumların insanlarını bile bugün hasta etmiştir. Hayırsever Müslümanlar, cüzdanlarının ağzını sonuna kadar açan Müslümanlar şunu çok bilmelidirler ki; kendilerinin yardımları ve katkıları sayesinde toplumda firavunluğa, nemrutluğa yeltenen öyle hocalar, öyle şeyhler ve liderler yetiştirmektedirler ki; asla kendilerinden başka Müslüman tanımıyorlar. İslâm’ı kendi tekellerinde görüyorlar. İslâm’a hizmet adına egemenlik ihtiraslarını tatmin ediyorlar. Hataları kendilerine hatırlatıldığında asla kabule yanaşmıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 324 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 55 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar