Hilafet Müslümanların daimi özlemidir

Hilafet fıtri bir nizamdır. Her insanın hilafet nizamına ihtiyacı vardır. Çünkü insanca ve Müslümanca yaşama imkânı hususunda Hilafet-i Şer’iyye alternatifsizdir. Hilafet, insanın...

Hilafet fıtri bir nizamdır. Her insanın hilafet nizamına ihtiyacı vardır. Çünkü insanca ve Müslümanca yaşama imkânı hususunda Hilafet-i Şer’iyye alternatifsizdir. Hilafet, insanın yaratılışı ile birlikte gündeme gelme gelmiştir.

“Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti.” (Bakara Sûresi/ 30) Dikkat edilirse, Halife, hilafet kelimeleri, insanlıkla yaşıt olan kelimelerdir. İnsan gündeme gelecekse, insan insan kalacaksa Hilafet-i Şer’iyye şarttır. Şunu bilelim ki; Hilafet-i Şer’iyye’nin önüne ve yerine geçirilmiş olan kurum ve kuruluşlar, insana insanlığını ve Müslümanlığını unutturmak içindir.

Hilafet-i Şer’iyye; Allah’ın mülkünde Allah’ın kullarının Allah’ın indirdiği hükümlerle idare olunmalarıdır. İnkârcılığın, ayrımcılığın ve kavmiyetçiliğin son bulmasıdır.

Genelde İslâm coğrafyasında, özelde ise ülkemizde Hilafet-i Şer’iyyeye düşmanlık edenler, Haçlı kafasına ve kafilesine tabi olanlardır.

Bu topraklarda Hilafet-i Şer’iyye ihya olunsa; yeniden gündeme gelirFatih’in uykusunu süsleyen fetih düşleri. Hüznün tahtına çıkar saadet gülüşleri. Hiç kimse durduramaz rahmet yüklü bulutları. Hilafet-i Şer’iyye yürek başkentlerine götürür umutları!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/2 24 Nisan 2024 | 221 Okunma Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 326 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 56 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar