Her bayram binbir dermandır

Bayram insanı sevgi meydanına götürür. Sevdirmeyi ve sevindirmeyi, sevmenin ve sevilmenin vazgeçilmezlerinden saymayanlar, bayramı sürgüne gönderenlerdir. Bayram bulunduğumuz yerde değil, inandığımız ve...

Bayram insanı sevgi meydanına götürür. Sevdirmeyi ve sevindirmeyi, sevmenin ve sevilmenin vazgeçilmezlerinden saymayanlar, bayramı sürgüne gönderenlerdir. Bayram bulunduğumuz yerde değil, inandığımız ve düşündüğümüz yerde olmaktır. Müslüman bayram sabahı sevgiyi bölüşür. Dil duayı unutursa kalp üşür. Bayram günü dargınlar, küskünler barışır, görüşür.

Bayram; haram yerken besmele çekenlerin idam ipini çekmektir. Haram dünya olsa, helal de bir lokma olsa helali seçmektir. Her bayram mazlum için, mahrum için, yetim için, garip guraba için bir umut. Bayramım bayram olsun diyorsan kalbini sevgi üzere tut. Kin ve nefreti tümden unut!

Bayram sözün ve gönlün gül yüzlü gönül sahiplerine emanet edildiği gündür. Tabii ki, “Dilden anlayana söz emanet edilir. Hâlden anlayana gönül..”

Bayramla kin ve nefret son bulur. Sevgi ve saygı yeniden can bulur. Biz İslâm ümmetiyiz bayram günü sevgiyi yaymak bizin şanımız. Kardeşliktir bizim değişmeyen nişanımız. Sevgiye muhtaçtır bizim zenginimiz, fakirimiz. Rasulüllah -sallallahü aleyhi ve sellem- Efendimiz buyuruyor:

“Davud Aleyhisselam şöyle dua ederdi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 365 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 121 Okunma Günahkâr olsun olmasın her Müslümana ihtiyacımız var 13 Mart 2024 | 118 Okunma Cesur bir kez, korkak bin kez ölür 06 Mart 2024 | 151 Okunma Fitne zamanı fıkhı 28 Şubat 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar