Hastalığımız asabiyet, ilacımız İslâmiyet

Allah’tan gelmiş olan İslâm nizamına sırtını çeviren insan aldanmış cübbelerin, parlak nakışlarına, teslim olmuş alçak diktatörlerin, üstten bakışlarına. Zamane insanı sinsidir;...

Allah’tan gelmiş olan İslâm nizamına sırtını çeviren insan aldanmış cübbelerin, parlak nakışlarına, teslim olmuş alçak diktatörlerin, üstten bakışlarına. Zamane insanı sinsidir; dost görünür, seni vurur arkadan. Binbir maskesi vardır, her boya, her markadan. İnsan ebedi saadete ersin diye her kavme bir şeriat göndermiş Yaradan!

“Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir minhac/yol, yöntem koyduk.” (Maide Sûresi/ 48)

Allah’ın gönderdiği şeriat, minhac, her insanı, her aileyi, her cemiyeti ve her devleti bağlar. Allah’ın gönderdiği şeriat ve minhace bağlı kalmayanlar ömür boyu ağlar. İnsanca yaşamak isteseler bırakmaz onları muhabbet katilleri asabiyet davasına bağlar.

Muhabbet katilleri Kur’ân’a harp açmış bekliyorlar pusuda. Onların akıbeti de Firavun ve avaneleri gibi boğulmaktır suda.

Asabiyetten kaynaklanıyor; insanın şehvet yangınları, azgın cinayetleri, egemenlik ihtirasları, insanın insanlığına ihanetleri. Asabiyet, cahiliyeden kalma bir illettir. Bu illete tutunan toplumların halleri acıklı bir zillettir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 47 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 124 Okunma Günahkâr olsun olmasın her Müslümana ihtiyacımız var 13 Mart 2024 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar