Dünya Amerika gibi daha terörist görmedi

Hakkı inkâr edip hukuku hiçe sayarak masum insanları katletme, ülkeleri, memleketleri harap etme yetkisini kendisinde gören her devlet başlı başına bir teröristtir. Amerika, bu teröristlerin başı ve en tehlikeli...

Hakkı inkâr edip hukuku hiçe sayarak masum insanları katletme, ülkeleri, memleketleri harap etme yetkisini kendisinde gören her devlet başlı başına bir teröristtir. Amerika, bu teröristlerin başı ve en tehlikeli olanıdır. Çünkü Amerika terörist örgütler doğuran ve destekleyen bir devlettir. Dünyada nesli ve ekinleri ifsad eden, nesil ve ekinleri ifsad edecek silahları ve zehirleri icad eden bütün devletler, terörist devletlerdir. Allahû Teâla buyuruyor:

“Bunlar Haktan yüz çevirdiklerinde dünyada fesat çıkarmak, harsı da nesli de helak etmek için koşuştururlar. Oysa Allah fesadı sevmez.” (Bakara Sûresi/205)
“Haktan yüz çevirdiklerinde” diye çevirdiğimiz ‘tevella’ kelimesi, birisinin velâyetini üzerine alma anlamına da gelir. O takdirde mana, ‘yönetime geldiklerinde’ diye anlaşılır. Ancak benzer şeylerden söz eden Necm Sûresi/29-30 ayetlerinde ‘tevella’ kelimesinin ‘Allah’ın zikrine/Kur’an-ı Kerim’e sırtını dönme’ anlamında kullanıldığı açıktır. O halde buradaki ‘tevella’yı oradaki tefsir etmiş sayılır. ‘Hars’ ekin demektir. Bir zamanlar kültür diye çevrilmişti. Çünkü kültür de ekin demektir. Ekini bozmanın, hakikat anlamıyla bitkilerin doğasını/fıtratını bozma anlamında olduğu açıktır, ama mecaz anlamıyla kültürü bozma, böylece düşünceyi ve hayat tarzını değiştirme anlamına da gelebilir. Nesli helak etme de böyledir. Yani hem harsi hem de nesli helak etme, ilk anlamlarıyla bitkilerin ve canlıların tabiatıyla oynayıp fıtratlarını bozma anlamındadır. Fesat, bozma demektir. Bugün için genetik biliminin bitkilerin ve canlıların genlerine müdahale etmesini ve GDO’ların ortaya çıkmasını böyle anlayabiliriz. Bu bir bozma/fesat ve Allah’ın fıtratına müdahale sayılabilir.

“Ona Allah’tan kork dense, gururu onu günaha sevk der. Canı cehenneme! Ne kötü bir yataktır o!” (Bakara Sûresi/206) Burada da kulun kibrine ve ilahlaşmasına işaret vardır. Amerika Birleşik Devletleri, hakiki manada küresel bir müstekbirdir. Amerika, herkesi ve her devleti kendisinden küçük gören, herkese ve her devlete tahakküm etme hakkını kendisinde gören bir teröristtir. Terörist dediğimiz; hakkı inkâr eden, hukuku hiçe sayan, hedefine varmak için masum insanların kanını akıtmayı, mallarını talan etmeyi vazife edinmiş keyfî ve cebri kişi, kurum ve kuruluştur.

Dünyada Amerika’dan başka kendisine ait olmayan bir toprakta emellerini gerçekleştirecek olan kendi teröristlerine güvenli bölge oluşturan hak ve hukuk dışı hareket eden başka terörist bir devlet var mı? 

Katil Amerika, kendisinin icad etmiş olduğu birtakım paravan örgütler üzerinden İslâm topraklarındaki işgal ve talanlarına meşruiyet kazandırmaya çalışıyor. Aslında katil Amerika kendisine İslâm topraklarında bir mezar arıyor, kendisini bu mezara gömecek Müslüman bir güç arıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 240 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 120 Okunma Günahkâr olsun olmasın her Müslümana ihtiyacımız var 13 Mart 2024 | 116 Okunma Cesur bir kez, korkak bin kez ölür 06 Mart 2024 | 151 Okunma Fitne zamanı fıkhı 28 Şubat 2024 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar