Dostlukları menfaatleri kadar olanlar (1)

Yarı yolda dökülenler, dostlukları menfaatleri kadar olanlardır. Onlar ya yoldan çıkanlar veya yola yatanlardır. Dostlukları menfaatleri kadar olanların yoklukları büyük kazançtır. Çıkar dostları...

Yarı yolda dökülenler, dostlukları menfaatleri kadar olanlardır. Onlar ya yoldan çıkanlar veya yola yatanlardır. Dostlukları menfaatleri kadar olanların yoklukları büyük kazançtır. Çıkar dostları yığarlar mal, ama hayat tarumar. İstikamet değiştirirler hangi yönden eserse rüzgâr. 

Menfaati için dost olan mert değil namert. Düşmanlar senin üstüne gelince dal gibi savurulur, düşmanın talimatlarını bekler elbet. Menfaati için istikamet değiştirene Allah etmez merhamet.

Menfaatperest dost çıkarının olmadığı yere adım atmaz. Dostluk meselesinde hesapçı olan hasbi olamaz. Hasbiliğin olmadığı yerde dostluk bulunmaz. Güneş güne küsse etrafına ışık saçmaz, ay geceye küsse karanlıkta parlamaz, bulut yağmura küsse yağmur yağmaz. Dolayısıyla çıkarları kadar dost olanlar, fıtratın gerisinde kalanlardır. 

Rahman ve Rahim olan Allah tektir. Allah’ı tanımamak, Allah’ın şeriatıyla mukayyed bir hayat yaşamamak yaşarken ölmektir. Bu dünyadan bizim ile kabre giren üç metre bezden yakasız bir gömlektir.

Dostlukları menfaate dayalı olanların İblisin aklında yerleri var. Gurbet diyarı dar-ı dünyada herkesin, bir eyvahı var. Kavuşmaya bilmem, kaç sabahı var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 47 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 124 Okunma Günahkâr olsun olmasın her Müslümana ihtiyacımız var 13 Mart 2024 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar