Dinin magazinleştirilmesi din düşmanlığındandır/1

Allah’tan gelmiş olan dinin bir manası ve bir de maksadı vardır. Din manasız ve maksatsız değildir. Manasından ve maksadından arındırılmış din, Allah’ın dini değildir. İnsanlara Peygamberleri...

Allah’tan gelmiş olan dinin bir manası ve bir de maksadı vardır. Din manasız ve maksatsız değildir. Manasından ve maksadından arındırılmış din, Allah’ın dini değildir. İnsanlara Peygamberleri vasıtasıyla dini öğreten Allah’tır. Din Allah’a öğretilemez. Rabbimiz uyarıyor:

“(Ey Muhammed!) De ki: “Siz Allah’a dininizi mi öğretiyorsunuz? Oysa Allah, göklerdeki ve yerdeki her şeyi bilir. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.” (Hucurat Sûresi/ 16)

İslâm topraklarında tahrif ve tahrip edici, saptırıcı etkenlerin tesiri altındaki süreçlerde Müslümanların İslâm anlayışlarında büyük bozulmalar meydana gelmektedir. Gerek din, iman ile sağlaması yapılmamış geleneğin, gerekse modern kirlenmelerin yaygınlaşmasına ve yer tutmasına yol açan temel etkenlerin en önemlilerinden birisi de, Kur’an’dan ve sünnetten kopuk ve bütünlükten yoksun bir ibadet algısının ortaya çıkması, sonuçta da ibadet kavramının eksen ve anlam kaybına uğramasıdır. 

Münkir ve müşrik medyanın İslâmi olmayan bir format aracılığıyla seyirciye İslami olanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 372 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 121 Okunma Günahkâr olsun olmasın her Müslümana ihtiyacımız var 13 Mart 2024 | 118 Okunma Cesur bir kez, korkak bin kez ölür 06 Mart 2024 | 151 Okunma Fitne zamanı fıkhı 28 Şubat 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar